Kärlek


BVC-besök # 2

Yes box. Idag blir Tove tre veckor gammal, vilket "firas" med ett besök på BVC. Hon vägdes och mättes och vi pratade lite allmänt om utveckling och lite om hennes magproblem. Hon vägde nu i alla fall 3 810 gram och var lite mer än 51 centimeter lång. Huvudomfånget låg på 35,8 centimeter. Alltså har hon gått upp 450 gram och HvO:t har växt en centimeter sen sist vi var där, och hon har växt lite mer än 3 centimeter sen hon föddes. 

 Okej, för vissa kanske det inte är så mycket, dem här gramen och få centimetrarna. Men det märks faktiskt skillnad ! Vi kommer snart vara tvungen att överge storlek 50. Overallen som var alldeles för stor förra veckan sitter nu perfekt och är precis lagomt lång i armar och ben. Bodysarna i storlek 50 börjar bli lite småtajta, så där får vi nog hoppa tror jag, haha.

 Jag berättade lite om våra skrik- och panikkvällar, vilket visserligen inte är många, men de är tunga i alla fall. EB tyckte att hon var lite spänd över magen och sa att det kan vara gaser (vilket jag misstänkt) och eventuellt nån mild form av kolik. Hon satte i alla fall upp oss för en läkartid i eftermiddag, bara för att kolla. Hon trodde inte att det var nå speciellt med att magen var spänd, men hellre kolla en gång för mycket. Sen sa hon att vi kan börja med Minifom och att det var lagomt att göra det nu också, att man helst inte ska göra det före tre veckors ålder. Så hon pladdrade på om hur vi skulle göra med dem och hur mycket vi skulle ge osv. 

 EB tyckte att Tove har börjat bli riktigt stadig på blicken, vilket märks ganska tydligt faktiskt, haha. Och att hon annars hade växt fint och hon följer sin kurva perfekt !


<3


Magknip

  Och vad har hänt sen sist? Haha, inte mycket alls kan man säga. Hävde mig i duschen en sväng innan Jens for iväg en sväng med R och skulle kolla nå grejer. Medans han var borta var det baara skrik och panik, så när han kom hem igen var jag ungefär lika färdig som när han for. Alltså inte alls färdig.

 Vid halv åtta packade vi i alla fall ner Tove i vagnen och knatade ner till mamma. Vart riktigt gomiddag, som jag dock fick avnjuta halvljummen. Fick oss nå glass till efterätt på det. Curtan kom en liten sväng också och sen var vi i princip på väg hem, och klockan hade ändå hunnit passera tio redan. Så fort overallen åkte på och vi la ner Tove i vagnen blev hon tyst och somnade. Hon sover fortfarande, och jag hoppas hon fortsätter sova ett tag till.

 Det har nog faktiskt varit värsta dagen hittills idag. Och ändå har den nog inte känts hälften så jobbig som första gången hon hade ont i magen och bara skrek hejvilt. Det som kanske har varit lite jobbigare var väl att hon knappt har sovit nå idag. Hon sov väl drygt två timmar när jag var iväg med mamma, men annars har hon bara småslumrat och vaknat fortare än kvickt så fort man har rört sig eller så fort det har nypit åt i magen på henne. Är det lika illa imorgon blir det apoteket och miniform ! Hade hoppats på att det inte skulle behövas, känns som att jag inte vill börja proppa i henne en massa grejer det första jag gör. Men nu har jag ju i alla fall gett massagen ett försök, och nog hjälper den, men inte tillräckligt tror jag. Och hon ska då absolut inte behöva ha ont !

 Annars är allt bara kanoners ! Känns som att allt går så fort bara. Hon har redan hunnit bli så pass stark i nacken, ligger hon på mage börjar hon kunna hålla huvudet ett antal sekunder utan problem. Blicken blir bara stadigare och stadigare för varje dag som går och hon förgyller vårat liv, vårat hjärtetroll :)


:)


...


Kärlek!


Två veckor gammal

Igår blev lillsnörvlan två veckor, vilket vi firade med att ha en riktig gnällnatt. Är faktiskt ganska slut idag, och hade behövt sova någon timma till, men då är hon ju självklart vaken och ligger här och småflinar åt mig, haha. Hon är ju för jävla söt.

 Blev i alla fall lite mer än en timmes promenix igår med Camilla, kändes bra att ha avverkat det. Var sen tänkt att jag skulle göra ost- och skinkpaj till middag, men eftersom damen hade ont i magen och mest bara var gnällig så fick vi ändra planerna och det vart köttbullar och mos. Jens for och skruvade vid halv sju och jag låg och såg film under damens lugna stunder. Natten var som sagt inte så rolig, men jag överlever. Nu har jag just fått i mig nå frukost, och ska väl göra damens sällskap i sängen.

 Sen blir det väl en liten promenix, ska på apoteket och köpa nå allergitabletter åt Jens och sen hade jag nog tänkt våldgästa lillebror lite :)

Två veckor gammal, hjärtat svämmar över.


Två veckor senare


BVC-besök # 1

Japp, igår var vi på BVC för vägning och lite sånt av damen.

Som bekant vägde hon 3 115 gram när hon föddes och när hon var två dagar gammal hade hon gått ner till 2 920 gram. Hon klarade alltså 10 % - gränsen med marginal när vi åkte hem. Vid läkanrundersökningen vid fyra dagars ålder hade hon redan börjat gå upp i vikt igen och vägde prick 3 000 gram. Igår, vid elva dagars ålder, vägde hon 3 360 gram. Nu vart det mycket siffror, men hon har i alla fall gått upp 360 gram på en vecka och följer sin kurva helt perfekt. Dock mätte inte BVC-sköterskan längden, utan det sa hon att hon skulle vänta med tills hon är en månad.

 Det kändes riktigt bra att veta att hon har gått upp perfekt i vikt och jag tycker även att det syns på henne att hon har lagt på sig lite mer. Hon börjar få lite bebisvalkar runt händer och lår och hon är bara så söt så man vill äta upp henne, hahah.

 Nästa BVC-besök blir först måndag den 26:e, alltså när hon är prick tre veckor.


Dagens bästa


<3


100405

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja och jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Kan i alla fall säga så mycket som att det inte var falskt alarm och att lilla Tove föddes klockan 14.25 i eftermiddags. Jag ska komma med en bättre redogörelse utav förlossningen såfort min hjärna har samlat sig lite, det gick lite för fort idag känns det som.


Tove föddes 14.25, vägde 3115 gram och var 48 cm lång.


Storsatakaggen


Vecka 31 (30+6).


Vecka 39 (38+4).

 


Sammanfattning av svammel

05.49

Ehh, jaa. När jag vaknade hade jag nå så gud förbannat ont i nedre delen av magen och neråt samt långt ner i ryggen, alltså inte riktigt som molvärk, utan ännu värre ! Övervägde om jag skulle skippa jobbet.. Men nu när jag väl har klivit upp så har det faktiskt släppt, så tror bara att det är lite fuffens och luras en massa. Så jag ska i alla fall vara sådär dumdristig att jag far till jobbet och hoppas på att jag pallar hela dagen. Nee, men än har jag drygt en timme på mig att känna efter, men håller det sig så far jag helt enkelt. Får väl vara förberred med nå alvedon, utifallatt.

 Haha, nio dagar kvar till BF, och jag ska jobba. Det känns lite sjukt ^^

06.44

Ehm, okej. Två alvedon och det har inte hjälp ett piss än så länge. Tror det är lika att stå över allt vad jobb heter idag och satsa på att ta ett bad. Hjälper inte det heller blir det nog att ringa något samtal kanske, hoho. Fan så ont det kan göra, men det känns ändå inte som att det är på riktigt. Jag tror nog allt att jag inbillar mig.

07.55

Haha, badet hjälpte inte heller så himla mycket. Känner mig skitfjantig faktiskt, jag vet inte ens om det är på riktigt. Hur sjutton ska man kunna veta det första gången? Ont gör det i alla fall, det kan jag lova. Alla som pratar om mensvärk kan slänga sig i väggen, det här är sjuhundra gånger värre.

 Känner mig sjukt rastlös. När det väl hugger i kan jag varken sitta, stå eller ligga utan jag måste verkligen, verkligen röra på mig bara för att tänka på nå annat. Jens bara sover, så han är inte så mycket till sällskap heller. Funderar på om jag kanske skulle packat BB-väskan, utifall att det inte ger med sig. Har ju som dragit mig för att göra det nu i flera veckor. Sen blir det nog att försöka se nån film och fördriva tid.

RSS 2.0